Inspirationskonsert med Lisa Björänge


Inspirationskonserterna är en unik del i Musikanias undervisning, där våra elever får höra levande musik av högsta klass från olika genrer och kan ställa frågor till artisterna. Den 15 mars gästades vi av Lisa Björänge med band.

Sångerskan och improvisatören Lisa Björänge förvandlar ABBA till lekfull jazz!

Lisa Björänge är en jazzsångerska som tänjer på gränserna. Med några av Sveriges hetaste musiker spelar hon sin egen musik och presenterar ABBA-låtar i nytänkande jazzversioner.

Lisa Björänge – sång
Fabian Kallerdahl – piano
Josef Kallerdahl – kontrabas
Jon Fält – trummor

Lisas band Lisa Björänge Quintet släpper i april sin andra skiva BANG!. Till den har Lisa valt att arrangera och göra om ABBA-låtar till jazzversioner och blanda dem med sina egna låtar. Kvintetten tycker att det här projektet känns oerhört spännande och ser fram emot att presentera det för sin publik!

Tid: Söndag 15 mars klockan 13.00–15.00
Plats: Boo Folkets Hus intill Orminge centrum

Lisa är en jazzsångerska från musikstaden Sandviken där hennes pappa är en riktig jazzprofil. Därför har hon alltid haft en naturlig koppling till jazzen. Hon gick Jazzgymnasiet i Gävle och sedan vidare till Skurups folkhögskola i Skåne där hon fick möjlighet att både bo och spela med fantastiska musiker. Hon har en skiva i bagaget och släpper nu äntligen sin andra.

“Vid sångmikrofonen en av de mest uttrycksfulla av alla de många unga jazzvokalister som kommit fram. Lisa Björänge, vågar visa sig från flera sidor. Ljuvlig ibland, fräck emellanåt, ekvilibristisk när det passar och helsikes intensiv i avgörande lägen. Scatsången är av hög klass (ej så vanligt bland de unga och oförvägna) och samarbetet med bandmedlemmarna en fröjd att se och höra.” Leif Domnérus, Orkesterjournalen

När Lisa inte undervisar så skriver hon musik, spelar, producerar, bokar turnéer, körar bakom andra artister och – inte minst – undervisar sångelever på Musikania.

Mer om Lisa Björänge

Till Lisa Björänges webbplats »
Kolla Youtube-klipp på Lisa Björänge med Home »
Läs Musikanias lärarintervju med Lisa »

Förband med Musikanias elever

Som förband till Lisa Björänge framträder några av Lisas egna Musikaniaelever. Mycket sång, med andra ord!

Unik möjlighet till musikaliska möten

Under inspirationskonserterna, som sker tre gånger per termin, får eleverna uppleva högklassig musik av musiker med stor musikalitet och stort hjärta i sin musik. De får också möjlighet att ställa frågor till musikerna/artisterna och höra dem berätta om sin musikaliska bakgrund.

Vi vill att våra elever ska få träffa musiker som, precis som eleverna själva, en gång började i unga år i en musikskola eller kanske på egen hand. Det finns alltid något unikt i varje musikers berättelse, det som gjorde att hen blev musiker/artist.

Inspirationskonserterna är liksom de årliga 24 undervisningstillfällena lektioner som ingår i terminsavgiften, så vi vill se så många elever som möjligt under dessa söndagar!

Inspirationskonserterna äger rum på Boo Folkets Hus klockan 13.00–15.00.

Hela familjen är välkommen – chans till fina vinster för eleverna

Föräldrar och familjemedlemmar är hjärtligt välkomna att följa med; fri entré och ingen biljett, det är bara att komma. Ibland har vi dessutom ett lotteri för de elever som är på plats. Gitarrer och trumset har varit väldigt uppskattade vinster. Vid konserten den 15 mars kommer en elgitarr från Hellstone Music att lottas ut.

Mer information kommer inför varje konsert. Håll också koll på vår Facebooksida.

Inspiratörer genom åren

Det har blivit många oerhört inspirerande och givande möten genom åren. Sedan vi startade har massor med band/artister spelat för våra elever, som till exempel Salem Al Fakir (som spelade på Musikanias invigning 2007), Linnea Henriksson, Britta Persson, Music is the weapon, Kullrusk, Nina Ramsby, Hoffmaestro, Magnus Carlsson, Baskery, Molo, Bronk, Latin the Mood, Marie Bergman med flera.

Tidigare inspirationskonserter (från 2014)

Anders “Hofstone” von Hoffsten »
Marie Bergman och Lasse Engman »
Linnea Henriksson »
Latin the Mood »
Bronk »
Big Band Splash/Jakob Norgren Jazz Orchestra »

MOLO »

Comments are closed.