Anders “Hofstone” von Hofsten

Anders von Hofsten

Inspirationskonserterna är en unik del i Musikanias undervisning, där våra elever får höra levande musik av högsta klass från olika genrer och kan ställa frågor till artisterna. Vid vår inspirationskonsert den 1 februari gästades vi av Anders ”Hofstone” von Hofsten som bjöd på en smygpremiär av sitt nya projekt.

Inspirationskonsert 1 februari med Anders “Hofstone” von Hofsten

Anders von Hofsten (ibland under namnet Hofstone) är soulsångaren från Malmö som älskar allt som svänger. Som sångare, pianist, producent och låtskrivare har han färdats från tiomanna-funkbandet The Family Tree, via soloplattan ”Bottom of a heart”, till brasilianska sångerskan Simone Moreno, vars band Os Lourinhos han är kapellmästare för och som han turnerar med land, rike och världen runt. Anders har även producerat och släppt Simones två senaste skivor på sin egen skivetikett Soul Dog Records.

Smygpremiär för Musikanias elever på nytt akustiskt projekt

Med vännen och kollegan Olle Linder (Sofia Karlsson, ODE, Ale Möller och Simone Moreno) som medmusikant, har Anders i det nya akustiska projektet samlat alla influenser han mött på resan, och det blir singer-/songwriterstuk som möter brasilianska och afrikanska rytmer, blandat med jazz och pop, men med en omisskännlig doft av soul. En skiva är så gott som klar och väntas komma ut under våren.

Anders von Hofsten: sång, piano, gitarr
Olle Linder: gitarr, slagverk
Per Ekdahl: slagverk, piano
Ola Bothzén: slagverk

Förutom egna projekt är Anders en mycket anlitad musiker, och han har spelat live med artister som Amanda Jenssen, Jennifer Brown, Robyn, Blacknuss, Kaah, Christian Walz, Titiyo, DAMN! & Timbuktu, och också medverkat som sångare och körarrangör på hundratals studioinspelningar. Britney Spears, Backstreet Boys, ‘N’ Sync, Westlife och Il Divo är några av artisterna han lånat sin röst till.

En medryckande konsert och clinic full av akustisk soul med ett annorlunda sväng!

Förband med Musikanias elever

Som förband till Anders von Hofsten framträdde några av våra duktiga elevband.

Datum: söndag 1 februari 2015
Tid: 13.00–15.00
Plats: Boo Folkets Hus

Lyssna på Anders von Hofsten!

Anders von Hofsten på Soundcloud »
Simone Moreno feat. Hofstone på Youtube »
Shy feat. Hofstone på Youtube »

Intervju med Anders von Hofsten

Anders är även Musikanialärare på piano och sång. I en tidigare intervju berättade han om sina egna inspirationskällor och vad han tycker är viktigast när han själv undervisar.

Läs intervjun med Anders von Hofsten »

Comments are closed.