Undervisningen

trumkille_med_pedagog

Alla är vi olika och det är just ditt barns behov och önskemål i samråd med läraren som lägger grunden till hur undervisningen kommer att läggas upp på Musikania.

Under de första träffarna går läraren tillsammans med ditt barn igenom vad hen vill med sitt spelande, vilken nivå ditt barn ligger på, vilken musik hen själv gillar att lyssna på med mera. Vi vill att varje elev, med lärarens stöd, ska hitta de former som passar just dem bäst för att utvecklas på bästa sätt.

Vad ingår i studierna?

Undervisningen på Musikania handlar om att lära sig det musikaliska hantverket. Följande ingår i undervisningen:

  • Spelteknik: att lära känna och behärska instrumentet.
  • Skapa spelvana: att spela och prova olika låtar samt få känsla för olika stilar.
  • Gehörsträning: att träna upp förmågan att uppfatta rytm, intervaller och melodier. Gehöret övas upp ju mer du spelar och lyssnar på musik.
  • Improvisation
  • Not- och ackordläsning
  • Inspirationskonserter med levande musik av högsta klass. Unik möjlighet till musikaliska möten. Läs mer om våra inspirationskonserter.

Viktigast av allt i undervisningen på Musikania är dock att ditt barn spelar och känner glädje och nyfikenhet för musiken. Det enda sättet att lära sig något på är att öva, och för att vilja öva måste det kännas roligt!

Att spela tillsammans med andra är roligt och utvecklande. Vi vill att så många som möjligt av våra elever ska börja spela i en av Musikanias musikgrupper, det som vi kallar för “spela i band”. Anmälan sker som vanligt via Nacka kommun.

Till anmälan på Nacka kommuns webbplats »

Comments are closed.