Om oss

inspirationskonsert_jonas_handupprackning

Musikania är musikskolan för dig som vill spela rock, pop, R&B, soul, jazz och annan så kallad afroamerikansk musik. Alla lärare är också professionella musiker.

Vi erbjuder
  • undervisning på alla nivåer, från nybörjare till högsta nivå
  • lektioner för dig mellan 7 och 20 år (t.o.m den termin du fyller 20 år) som bor i Nacka kommun
  • enskilda lektioner i 25 minuter – fullt fokus på en elev åt gången
  • möjlighet att spela i band
  • livekonserter/clinics med professionella artister som inspiration
Vi undervisar i pop och rock

Musikania är en musikskola inom den afroamerikanska musiktraditionen. Enkelt uttryckt handlar det snarare om populärmusik än om klassisk musik. Vi undervisar i genrer som rock, pop, jazz, punk, R&B, soul, funk med mera – den typ av musik som barn och ungdomar oftast lyssnar på i sin vardag.

Musik ska byggas utav glädje…

Att gå på Musikania ska kännetecknas av glädje, lust, kreativitet och en kompisanda. Att spela tillsammans ger många och värdefulla erfarenheter som du kan ha användning för både i det fortsatta musicerandet och inom andra områden i livet.

Oavsett om du väljer att ha musiken som en rolig och givande hobby i framtiden eller om du blir en del av musikbranschen, vill vi göra allt för att ge dig de bästa grunderna för din egen fortsatta musikaliska utveckling.

Undervisning ges som enskild undervisning, mindre gruppundervisning och som “Spela i band”. Läs mer under rubriken Utbud.

Auktorisation, mantalsskrivningsort och elevcheck

Musikania är en av Nacka kommun auktoriserad, privat musikskola. Vi bedriver musikundervisning på uppdrag av kommunen. Enligt kommunens regler är det endast du som är mantalsskriven i Nacka kommun som kan studera på en auktoriserad musikskola med bibehållen terminsavgift.

Läs mer om anmälan och uppsägning på Nacka kommuns webbplats »

Behandling av personuppgifter

EU:s datahanteringsförordning, General Data Protection Regulation (GDPR), gäller som lag i hela Europa från och med den 25 maj, då den ersatte den tidigare Personuppgiftslagen (PuL). Vi på Musikania tillämpar gällande dataskyddslagstiftning vid all behandling av personuppgifter.

Musikania värnar om den personliga integriteten och prioriterar skyddet av den information du anförtror oss. Vi följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter »

Grundare
Janne Kullhammar

Född och uppvuxen i Stockholm, Nackabo sedan 1977. Har spelat trummor sedan sex års ålder. Spelade i olika rockband och gjorde skivdebut med det legendariska proggbandet ”Mecki Mark Men” med påföljande turnéer (1977–1979).

Janne fortsatte spelandet i olika små- och storband i Stockholm. Han har vikarierat i Stockholms kommunala musikskola, Kulturama, Nacka Musikskola med flera. Mellan 1977 och 1993 arbetade Janne som bankman på SEB, de sista fyra åren som kontorschef i Nacka forum och Kärrtorp. 1993 sade han upp sig för att satsa på musiken på heltid. Janne är utbildad afroensemblepedagog vid Stockholms musikpedagogiska institut (SMI). Under tre år gick han också som privatelev för ”Island” Östlund. Drev tidigare en egen trumskola hemma i källaren. Har också varit trum- och ensemblelärare på Tyresö gymnasium.

I dag har Janne sitt eget band, Janne Kullhammar och Smith, som 2012 släppte sin första skiva, Resolut jazz. Du hittar också Janne på Facebook på www.facebook.com/jannekullhammar

Jonas Kullhammar

Jonas är född och uppvuxen i Nacka. Han är sedan 1998 professionell frilansmusiker och har medverkat på ca 150 skivinspelningar inom allt från jazz och soul till punk och hiphop – plus allt däremellan! Han har turnerat över hela världen på festivaler och klubbar och framträtt i TV och radio många gånger. Dessutom har han komponerat filmmusik.

Jonas har undervisat och haft workshops och clinics på skolor som Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Rytmisk Musikkonservatorium i Köpenhamn, musikhögskolorna i Örebro och Göteborg samt ett flertal folkhögskolor runt om i landet. Sedan år 2000 driver han jazzskivbolaget Moserobie Music Production som gett ut mer än 100 skivor med flera av Skandinaviens främsta jazzmusiker. Flera gånger har Jonas utnämnts till årets jazzmusiker i Sverige och han har åtta grammisnomineringar samt mängder med priser och utmärkelser i bagaget, bland annat Kungl. Musikanliska akademiens jazzpris 2014 och en Guldbagge för bästa filmmusik (till filmen Gentlemen). Läs mer om Jonas på www.kullhammar.com eller på facebook.com/jonaskullhammar.

Gunnar Wenneborg

Gunnar är professionell frilansmusiker som medverkat på flera skivinspelningar, i radio och tv samt turnerat på festivaler och klubbar i Skandinavien, Europa (bland annat Montreux, North Sea Jazz Festival, Haag) och i USA med olika konstellationer.

Han har en diplomexamen i komposition, arrangering, slagverk och trummor från Berkeley College of Music, USA. Startade samt arbetade som rektor på Fryshusets Rockmusikerlinje. Undervisade där i musikteori, gehör, arrangering, trummor/slagverk och ensemblespel. Gunnar har också grundat produktionsbolaget och studion Flat Nine samt skrivit musik till och ljudlagt dokumentär- och reklamfilm för bland annat SVT. Han är också en av grundarna till Rytmus och har skrivit kursmaterial till olika musikutbildningar samt undervisat i ensemble och musikteori vid internationella musikkurser i samband med Roskildefestivalen i Danmark. Var också vd och producent av Stockholm Jazz Festival på Skeppsholmen.

Bosse Ståldal

Initiativtagare till bland annat Ormingekarnevalen, Rockföreningen Ormen, Boo Folkets Hus, Nacka-TV, Entreprenörsgymnasiet, utbildningen Av egen kraft, folkhögskoleutbildningar i tv-produktion samt Boo Dans & Teater.

Bosse har varit chef och ordförande för Boo Folkets Hus i drygt 20 år, vd i Boo Allaktivitetshus AB, vd i Entreprenörs Utbildning AB, ordförande i Stiftelsen Av egen kraft, vd och ordförande för Boomit AB med mera.

År 2009 fick Bosse utmärkelsen “årets Folkets Hus och Parkprofil” av riksorganisationen Folkets Hus och Parker. Ur juryns motivering:

“Genom ett outtröttligt engagemang för framförallt unga människors rätt till kreativa och utvecklande mötesplatser har Bosse Ståldal på Boo Folkets Hus i Orminge (Nacka kommun), tillsammans med andra lokalt engagerade, skapat ett drivhus för lokal utveckling i förortsmiljö. Bosses lyhördhet, ledarskap och möjlighetsorienterade arbetssätt har bidragit till att lägga grunden för ett Folkets Hus som bjuder in och engagerar lokalbefolkningen, samt naturligt låter nya eldsjälar utvecklas och ta plats.”

Rektor
Bo Klum Ekdahl

Bo är född och uppvuxen i Stockholm och bor sedan 2007 i Nacka. Han är utbildad elgitarrpedagog och frilansande musiker. I musikens tjänst har han bland annat uppträtt med olika popband, spelat på  flertalet föreställningar, turnerat i Asien, Europa och USA samt medverkat vid Nobelfesten.

Bo är utbildad vid Adolf Fredriks musikklasser, Stockholms musikgymnasium, Högskolan för scen och musik i Göteborg samt Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Ett sort intresse för skolledning och lärande har även lett till masterstudier i pedagogik vid Stockholms universitet.

Bo har undervisat i elgitarr, musikteori och ensemble på bland annat Tibble gymnasiums estetiska program samt flera kultur- och musikskolor (jodå, även Musikania). I musikskolans värld har han utvecklat nya undervisningskoncept och olika musikläger. Bo har även anlitats som föreläsare vid flera folkhögskolor.

2016–2023 jobbade Bo på Kulturama grundskola och var utöver sin tjänst som musiklärare även ämnesansvarig samt skolledare. Parallellt med ansvarsuppdragen inom skolan har Bo även varit verksam som ordförande för ett föräldrakooperativ i Nacka.

Han har medverkat som musiker vid både skivinspelningar och liveframträdanden bakom artister som Claes Eriksson, Sven-Bertil Taube, Sahlene, Raymond & Maria, Alva Klum och Henrik Dorsin, för att nämna några.

Comments are closed.