Latin the Mood

Inspirationskonserterna är en unik del i Musikanias undervisning, där våra elever får höra levande musik av högsta klass från olika genrer och kan ställa frågor till artisterna. På vårterminens sista konsert/clinic den 27 april gästades vi av Latin the Mood som bjöd på hårdsvängande sambajazz.


“Happy Hour” med Latin the Mood på Musikanias inspirationskonsert 27 april 2014.

Konserten med Latin the Mood ägde rum den 27 april på Boo Folkets Hus. Som vanligt var det också förband med Musikanias duktiga elever. Musikaniaeleven Mattias Hentzel vann en gitarr från Hellstone Music.

Latin the Mood är kvartetten som presenterar brasiliansk musik i olika skepnader. En kokande kittel med mix av moderna klanger. Hårdsvängande sambajazz med improvisation som möter brasiliens många rytmer.

Gruppen har med sin egna nordiska sambajazz mottagits väl såväl i Europa som i Latinamerika. Det är lekfullt och dynamiskt!

Kvartetten släppte härom året sin tredje skiva, Around the World. Around the World är en svängig och annorlunda resa som är svår att klassificera. Sambajazz, sambafunk, bossa nova, sambapop, baião, sambareagge. Latin the Mood blandar och ger!

Gruppens medlemmar är

Homero Alvarez – gitarr
Johan Håkanson – altsax/sopransax
Marcus Linfeldt – elbas
Micke Nilsson – trummor

Mer om Latin the Mood

www.latinthemood.se
https://www.facebook.com/LatinTheMood

Alla gruppens tre skivor finns på Spotify.

Två filmer

Comments are closed.