Linnea Henriksson

linnea_henriksson

Inspirationskonserterna är en unik del i Musikanias undervisning, där våra elever får höra levande musik av högsta klass från olika genrer och kan ställa frågor till artisterna. Vid vår förra inspirationskonsert den 19 oktober gästades vi av ingen mindre än Linnea Henriksson!

Vi är mycket stolta och glada över att en av Sveriges absolut hetaste artister, som vi som driver Musikania med glädje och spänning har följt sedan många år, kom och spelade för våra elever.

Linnea Henriksson är en otroligt inspirerande musiker som blev känd som Jazz-Linnea med hela svenska folket när hon kom fyra i Idol 2010, men var redan innan en lovande jazzsångerska i bandet Prylf.

Efter det har hon haft en lysande karriär och blev bland annat framröstad till vinnare av P3 Guld som årets artist 2012. Hon har turnerat land och rike runt, bland annat som förband till Gyllene Tider.

Våra elever fick möta henne i ett unikt möte tillsammans med några från hennes band. De bjöd på fantastisk musik och en massa inspirerande berättelser från Linneas och de andra bandmedlemmarnas musikliv.

Många elever hade laddat med frågor när de nu hade chans att få ställa dem öga mot öga. Linnea fick bland annat svara på hur man blir känd, hur det var att vara med i Idol och hur det gick till när hon släppte sin första soloskiva. Linnea stannade sedan kvar för att prata och skriva autografer åt eleverna.

Som vanligt fick vi även höra suveräna förband bestående av Musikaniaband och enskilda elever.

Datum: 19 oktober 2014
Tid: 13.00-15.00
Plats: Boo Folkets Hus

Mer om Linnea Henriksson

Mer information om Linnea hittar du på hennes webbplats.
Till Linneas webbplats »

Lyssna också på Linnea i radioprogrammet Musikguiden i P3 från den 6 oktober 2014
Till programmet »

Se videon till Du söker bråk, jag kräver dans:


Du söker bråk, jag kräver dans med Linnea Henriksson

Comments are closed.