Improvisationsworkshop med Jonas Kullhammar 10 mars

Den 10 mars klockan 13.00 håller jazzsaxofonisten Jonas Kullhammar en kreativ improvisationsworkshop för alla Musikaniaelever i Boo Folkets Hus. Eleverna får gärna ta med sina instrument om de ville vara med och improvisera. 

När? 10 mars klockan 13.00 till cirka 14.00

Var? Boo Folkets Hus, vid Orminge centrum

 

Jonas Kullhammar spelar saxofon i strålkastarljus.

Jonas Kullhammar, en av grundarna av Musikania, är också en av landets flitigast anlitade musiker och improvisatörer. Han turnerar jorden runt och har medverkat på närmare 200 skivinspelningar med allt från punkband som The Hives, rockband som Bob Hund, popgrupper som Amason, rappare som Petter, och jazzband som Goran Kajfes Subtropic Arkestra med mera. Han är också belönad med priser som Jazzkatter som årets jazzmusiker, Guldbagge för bästa filmmusik och en massa grammisnomineringar. Utöver sitt arbete som saxofonist driver han även skivbolaget Moserobie med över hundra utgivningar.

Fokus på improvisation

Fokus kommer att ligga på improvisation och Jonas kommer att berätta hur han själv kom i kontakt med och upptäckte improvisation. Han ger även exempel på olika sätt och möjligheter att improvisera. Utan att avslöja för mycket så kan vi berätta att just improvisation är det som Jonas tycker är absolut roligast med att vara musiker.

Ta gärna med ditt instrument

Elever som vill får gärna ta med sig instrument. Elpiano, trummor, mikrofon och förstärkare kommer att finnas på plats. Vi kan inte lova att alla får möjlighet att improvisera tillsammans med Jonas, men förhoppningen är att alla som vill vara med ska få det. Självklart är det inget tvång att spela om man hellre tittar på och lyssnar.

Fundera gärna i förväg om ni har några frågor kring musik eller improvisation som ni vill ställa till Jonas.

Läs mer om våra inspirationskonserter »

 

Mer om och med Jonas Kullhammar

 

 

 

Läs mer om Jonas Kullhammar på Wikipedia »

Bookmark the permalink.

Comments are closed.