Hårdsvängande inspirationskonsert med Homero Alvarez Sep7ett

Bild på bandet Homero Alvarez Sep7ett.

Den 26 november välkomnar vi alla våra elever och deras nära och kära till terminens inspirationskonsert. Vi är glada att kunna presentera gitarristen Homero Alvarez med sin septett! Dessutom spelar årets sommarjobbande elever.

Datum: Söndag 26 november klockan 13.00–ca 15.00
Plats: Boo Folkets Hus, intill Orminge centrum

Nu drar det ihop sig till terminens inspirationskonsert. Den 26 november får vi besök av Homero Alvarez Sep7ett. Gitarristen Homero Alvarez – som Musikania även har stoltheten att ha som lärare – presenterar sin sjuhövdade supergrupp med hårdsvängande material där kompositioner och individuella prestationer får lika stort utrymme. En mångfärgad palett i upptempo av jazzfusion med latinamerikanska rytmer och filmiska inslag!

Om våra inspirationskonserter

Vi vill att våra elever ska få träffa musiker som, precis som eleverna själva, en gång började i unga år i en musikskola eller kanske på egen hand. Det finns något unikt i varje musikers berättelse, det som gjorde att hen blev musiker/artist. Inspirationskonserterna är lektioner som ingår i terminsavgiften, så vi hoppas se så många elever som möjligt på plats.

Släkt och vänner är varmt välkomna att följa med till inspirationskonserterna. Det är fri entré och ingen biljett behövs – det är bara att komma! Vi har ibland utlottning med fina vinster. Bland annat har elever vunnit gitarrer och trumset.

Läs mer om våra inspirationskonserter och vilka artister våra elever fått möta genom åren »

Mer om Homero Alvarez Sep7ett

Homero Alvarez syns regelbundet med grupper som Liliana Zavala Trio, La Liga Habanera och Simone Moreno. Han är gitarristen från sambajazz-gruppen Latin the Mood och har parallellt skrivit mycket musik till TV, teater och film. Här kokar han ner alla sina olika musikaliska uttrycksformer till en personlig mix, framförd med handplockade, välkända musiker från den svenska jazzscenen. Gruppen släppte i fjol debutskivan GROWING som mottogs med fina recensioner i både Orkesterjournalen och Tidningen Lira.

Vi får höra:

Homero Alvarez – gitarrer
Karl Olandersson – trumpet
Karin Hammar – trombon
Arnold Rodriguez – klaviatur
Juan Patricio Mendoza – elbas (Juan är också en av våra duktiga lärare!)
Ola Bothzén – trummor

Lyssna i förväg

Bookmark the permalink.

Comments are closed.