Inspirationskonsert 14 april med David’s Angels

Änglalik och brutal jazz, jazzpunk och den bästa vokala jazz jag hört – så har deras musik beskrivits. Förra skivan blev utnämnd till en av årets bästa skivor i tidningen Lira. Nu kommer David’s Angels och spelar för våra elever på terminens andra inspirationskonsert. Vi får även höra Musikanias elevband. Boka in i almanackan omedelbums!

Tid: Söndag 14 april klockan 13.00–14.30 (ca)

Plats: Boo Folkets Hus i Orminge

Vi är glada över att kunna presentera de fyra fantastiska musikerna i svensk-danska bandet David’s Angels. Låt er inte skrämmas av ordet jazz – bandets musik är helt egen i sitt slag och kommer att inspirera er oavsett vad ni själva är vana att lyssna på. Det sägs att David’s Angels livekonserter är något utöver det vanliga.

Vi får höra:

  • Sofie Norlig – sång (Sofie är för övrigt en av Musikanias lärare)
  • Maggi Olin – keyboard
  • David Carlsson – elbas
  • Michala Østergaard-Nielsen – trummor

David’s Angels föregående skiva blev utnämnd till en av årets bästa skivor av Magnus Eriksson i tidningen Lira och på Rootsy.nu. Maggi och Sofie har fått topprankningar på ”The 39th Annual Jazz Station Awards”. David, tidigare medlem i The Mopeds, har turnerat med Timbuktu & Damn!, och Michala har mottagit det svenska priset ”Jazzkannan”.

Läs mer om våra inspirationskonserter »

Sagt om David’s Angels livekonserter

“En otroligt stark sångerska vars texter och sätt att sjunga dem verkligen går rakt in i själen…Sofie, du är magisk. Och tack Maggi. Tack Michala och David. Känslan är över mig igen.”
Linnea Henriksson

 

“David’s Angels var ett extremt speciellt överraskningspaket på årets Vancouver International Jazz Festival. En svensk/dansk kombination som är helt unik. Ett måste!”
Ken Pickering, konstnärlig ledare och medgrundare, Vancouver International Jazz Festival

 

”Hennes framställning är musikdramatisk med stark närvaro och laddad gestik. Hon har punkframtoning, och jag letar efter referenser: Patti Smith, Björk, David Bowie, Lou Reed…”
Ingrid Strömdal, Svenska Dagbladet

Se och lyssna på David’s Angels

Lyssna på senaste singeln Magica feat. Ingrid Jensen LIVE:

Mer om David’s Angels

Bandets webbplats »
Bandets Facebooksida »
Bandet på Spotify »
Bandet på Instagram »

Bookmark the permalink.

Comments are closed.