Inspirationskonsert med Baskery 24 april

 

Foto på de tre systrarna i Baskery. Foto: Robby Klein

Välkomna på terminens sista inspriationskonsert! Missa inte Baskerys energiska show där mötet mellan punkens rättframhet och den finstämda singer/songwriter-traditionen blandas i en härlig banjopunk. Familj och syskon är givetvis välkomna i mån av plats och bland eleverna på plats lottar vi ut en elgitarr.

När? Söndagen den 24 april klockan 13.00
Var? Järlahuset, Järla Östra Skolväg 15

Baskery är:

  • Greta Bondesson: 6-strängad banjo, sång och trummor
  • Stella Bondesson, kontrabas och sång
  • Sunniva Bondesson, akustisk och elektrisk gitarr och sång

Vi fortsätter på syskontemat från förra inspirationskonserten med Agnas Bros, och är nu så glada över att få välkomna systrarna i Baskery tillbaka till Musikania. Förvänta er banjopunk, newfolk, nordicana – en energisk show med vassa syskonstämmor. Oavsett var de befinner sig i världen får de svenska systrarna veta av publiken att de varken sett eller hört något liknande, att de har en helt unik uppsättning och uppträder med vad som verkar vara en outtömlig energi. Baskery handlar om att ställa musiken på huvudet, att blanda punkens rättframhet och djärvhet med det subtila och finstämda i singer/songwriter-traditionen.

Släkt och vänner välkomna – utlottning av gitarr

Ta gärna med familj och bekanta till inspirationskonserten. Alla Musikaniaelever som är på plats har möjlighet att vinna en elgitarr från Hellstone Music på Götgatan i stan.

Läs mer om våra inspirationskonserter »

Mer om Baskery

Baskery är en högoktantrio som har tillbringat flertalet år i USA för turnerande, låtskrivande och skivinspelningar har jämförts med allt från Fleetwood Mac, First Aid Kit, Black Keys till Led Zeppelin. Bandet har öppnat konserter för stora namn som Robbie Williams, Gary Clark Jr och Brandi Carlile.

Baskerys bandnamn är taget av ortnamnet Båtskärsnäs (Baskeri) utanför Kalix som syskonens pappa kommer ifrån (deras mammas hemort är Mattila utanför Haparanda).

Mer om Baskery: baskeryband.com

Bookmark the permalink.

Comments are closed.