Inspirationskonsert med Agnas Bros 13 mars

Agnas Bros vid sina instrument

Vi är så glada över att kunna sätta igång ordentligt igen nu när restriktionerna är släppta. Till vårens första inspirationskonsert kommer inga mindre är bröderna Agnas (Agnas Bros) och spelar för oss och berättar om sitt musicerande. Som vanligt uppträder även våra fina elevband.

Datum: Söndagen den 13 mars 2022
Tid: 13.00
Plats: Järlahuset, Järla Östra Skolväg 15

Agnas Bros är fyra bröder som spelat tillsammans hela livet, och som var för sig har imponerande CV:n som några av landets mest anlitade musiker. Med briljant samspel manövrerar bröderna Agnas sin ständigt ombytliga och ytterst konsekventa musik. Gränserna mellan konsert och inspelning, fri improvisation och komposition upplöses. Två av bröderna är dessutom uppskattade lärare i Musikania!

Agnas Bros är:

  • Kasper Agnas – gitarr
  • Max Agnas – piano
  • Mauritz Agnas – kontrabas
  • Konrad Agnas – trummor

Våren 2022 släpper Agnas Bros sin fjärde skiva och åker då ut på turné. Efter brödernas uppmärksammade tredje skiva Lycka till med musiken (2018), har de turnerat runt om i Europa. Bland annat spelade de på två av Europas mest eftertraktade jazzfestivaler, Montreux Jazz Festival i Schweiz och JazzBaltica i Tyskland, tillsammans med Nils Landgren.

På konserten får vi även se och lyssna till Musikanias egna elevband.

Läs mer om våra inspirationskonserter »

Röster om Agnas bros

“Vi i publiken har helt enkelt förbaskat roligt, lika roligt som bröderna själva har på scenen.” 
Gunnar Wiklund i Folkbladet. Betyg 4 (2020)

“Jag blir lika glad som jag tror att de ikonerna som bröderna hyllar – Beethoven, Jan Johansson med flera skulle ha blivit om de kunde höra musiken.” 
Rikard Flykt, Jönköpingsposten. Betyg 4 (2020)

Förhandslyssna

Psst…

Vi kan redan nu berätta att det blir ett slags syskontema på vårens inspirationskonserter. Vid vårens andra tillfälle kommer nämligen de fantastiska musikerna och systrarna Bondesson, mer kända som Baskery. Men mer om det framöver…

Bookmark the permalink.

Comments are closed.