Presentationer av sommarjobbarna i The Beat Goes On

Fem Musikaniaelever sommarjobbar just nu som musiker och får möjlighet att spela både på allt från äldreboenden och ungdomsläger till kommunmöten och på huvudstadens största mötesplatser. Men vilka är med i bandet? Här kan du läsa korta presentationer av medlemmarna.

Theas_band_live_1_svartvit

Thea – sång

Thea Kullhammar sjunger i bandet. Hon har tagit sånglektioner hos Musikania sedan hon var sju år, men berättar att hon sjungit sedan hon lärde sig prata. Hon spelar även piano, framför allt när hon skriver låtar. Den musik Thea själv lyssnar på är mest soul och R&B.

– Jag älskar soul och R&B, men har genom åren lyssnat på många olika stilar. När jag var 11 år spelade jag med ett rock-/punkband hos Musikania, och då var det mest sådan musik jag gillade att lyssna på. Vad jag lyssnar på påverkas mycket av vad jag hittat när jag själv sjungit och spelat med andra.

Under uppväxten hade Thea mycket musik runt sig och bestämde sig tidigt i livet för att satsa på musiken.

– Hemma var det mest instrumental musik, så jag tyckte att det var coolt med sång när jag var liten. Sedan dess har det varit min dröm att bli sångerska, så det är det jag satsar på.

Thea ser fram emot sommarjobbet och vet att det är väldigt lärorikt att spela för folk, öva in så många låtar och att stå på scen.

Vilken är din bästa och sämsta egenskap och hur kommer dessa att påverka de andra i bandet?

– Min bästa egenskap i det här sammanhanget är nog att jag är ordentlig. Min sämsta är att jag väldigt lätt blir nervös.

Joel – trummor

Joel Svedberg spelar trummor i bandet. Han har spelat trummor sedan årskurs ett i grundskolan och började ta lektioner i Musikania för cirka två år sedan.

– Min pappa är musiker och ville att jag skulle börja spela ett instrument tidigt. Jag valde trummor, men kan inte riktigt minnas varför. Mina drömmar är att kunna leva på att vara trummis i ett band.

Joel, som är brorsa med Jakob i bandet, har precis gått ut andra året på Södra Latins musikprogram. På fritiden spelar han även elgitarr.

 Utöver den musik de spelar med The Beat Goes On lyssnar han mycket på rock.

– Jag gillar rock eftersom det är den musikstilen som har mest “attityd”. Och eftersom jag spelar elgitarr så spelar jag också mycket rock.

Sommarjobbet som musiker ser Joel fram emot och säger att han inte hade kunnat tänka sig ett bättre jobb. Han har redan sommarjobbat som musiker en gång och har dessutom spelat live många gånger, så han känner sig inte särskilt nervös.

Vilken är din bästa och sämsta egenskap och hur kommer dessa att påverka de andra i bandet?

– Min bästa egenskap inom musiken är att jag har mycket erfarenhet av att spela på scen för folk så jag blir inte stressad och nervös. Min sämsta egenskap är att jag inte är så bra på att improvisera eller sola på trummor.

Jakob – gitarr

Jakob Svedberg spelar gitarr i bandet. Han började ta gitarrlektioner när han var sju år och har spelat i Musikanias ensembleverksamhet i två år. Innan han började i The Beat Goes On spelade han med ett annat band i Musikania. Vid 12 års ålder började han även spela elbas, vilket han tyckte var ganska enkelt att börja med eftersom det är så likt gitarr.

Jakob själv lyssnar helst på fusionjazz, men även på 80-talsrock/metal som till exempel Van Halen. I The Beat Goes On spelar de mycket soulmusik, vilket Jakob tycker ligger ganska nära fusionjazz.

– Det som är bra med fusionjazz är att det är en väldigt bred genre. Det finns mycket som liknar funk i fusion och så finns det fusion som är mer som bebopjazz, så man får lära sig att lyssna på många olika saker och få feeling för det.

När Jakob började med musik var det bara en hobby. Han blev, precis som sin bror Joel (trummis i bandet) satt i musikskola av föräldrarna, men började själv gilla att spela efter bara några veckor.

– Under de senaste åren har jag insett att det är musik jag vill hålla på med i framtiden. Jag vet inte hur ett liv utan musiklektioner och instrument är. Det spelar inte någon roll om jag blir känd musiker eller musiklärare. Så länge jag håller på med musik är jag nöjd.

Han ser fram emot att få spela med sina fantastiska medmusiker i bandet. Förra året var Jakob med i ett av de andra banden som sommarjobbade inom Musikania, och blev då van att spela inför folk.

Vilken är din bästa och sämsta egenskap och hur kommer dessa att påverka de andra i bandet?

– Min bästa egenskap är att jag har spelat i många ensembler, så jag vet hur man kommunicerar när man spelar. 

Min sämsta egenskap är att om jag inte får kontakt med personerna jag spelar med så kan jag zooma ut och glömma var jag är i låten.

Dario – elbas

Dario Fantuzzi spelar elbas i The Beat Goes On. Han började med elbas för bara två år sedan, men har spelat väldigt mycket de två senaste åren.

– Jag spelar även mycket kontrabas, men kan också spela lite av de flesta vanligaste instrumenten som gitarr, trummor och lite sång.

Dario började ta lektioner på elbas för drygt ett år sedan och senare valde han även att börja spela i band. Själv lyssnar han mest på jazz, fusion, soul och funk.

– Jag gillar dessa genrer för att det ofta är fina och komplexa harmonier och coola rytmer.

Eftersom Darios kompisar spelade blev han även själv intresserad och tyckte att det verkade kul.

– Det var också jättekul att spela! Mitt mål med mitt musicerande just nu är att bli så bra på mitt instrument som möjligt, så att jag kanske en dag kan leva på det.

Inför sommarjobbet känner sig Dario ganska lugn. Eftersom bandet repat så mycket känner han sig redo för att spela och tycker att det ska bli väldigt kul att få hålla på med musik så mycket som de får med sommarjobbet. Hans förhoppningar är att han ska spela så bra som möjligt.

Vilken är din bästa och sämsta egenskap och hur kommer dessa att påverka de andra i bandet?

– Min sämsta egenskap kan nog vara att jag kan bli alldeles för trött och slö. Om det händer hoppas jag att de andra i bandet säger till så ska jag försöka fixa det. Min bästa egenskap är nog mitt lirande.

Kalle – klaviatur

Kalle Wahlström spelar piano i bandet. Han började spela piano när han gick i sexan men hade då spelat gitarr tidigare.

– Jag började med musik för att jag på min första musiklektionen fick testa på att spela gitarr och tyckte att det var väldigt roligt. Det ledde till att jag började ta lektioner i klassisk gitarr. När jag hade hållit på med det ett tag började jag från sexan på den skola jag nu precis gått ut, Pops Academy. Jag sökte dit och kom in på gitarr, men började gradvis spela mer och mer piano. Nu efter fyra år är det bara piano som gäller för mig.

Själv lyssnar Kalle mest på funk och soul för att han blir på så gott humör av det och för att det är svängigt

– Musik har för mig alltid varit något kul där det alltid finns nya saker att upptäcka. Just nu tror jag att jag helst vill kunna bli en så bra pianist jag kan och sedan se vad som kommer ur det. Jag har egentligen ingenting planerat, inga mål eller så.

Kalle tycker att det känns jättekul att få testa på hur det är att jobba som musiker under sommaren. Han är säker på att han kommer att få med sig en massa användbara saker som han kommer att ha nytta av i framtiden, både när det handlar om att spela med andra och att själv utvecklas på sitt instrument.

Vilken är din bästa och sämsta egenskap och hur kommer dessa att påverka de andra i bandet?

– Jag tror att min bästa egenskap är att jag ganska lätt kan anpassa mig efter och lyssna efter vad de andra i bandet gör, både när man spelar och repar. Min sämsta egenskap är nog att jag kan vara lite trög ibland…

Läs mer om sommarjobbet och se hela spelschemat »

Bookmark the permalink.

Comments are closed.