Improvisationsworkshop med Jonas Kullhammar

Den 26 november klockan 13.00 höll jazzsaxofonisten Jonas Kullhammar en kreativ improvisationsworkshop för alla Musikaniaelever i Boo Folkets Hus. Eleverna fick gärna ta med sig sina instrument om de ville vara med och improvisera. Alla elever på plats hade chans att vinna en elgitarr.

jonas-kullhammar-fyrkant Jonas Kullhammar, en av grundarna av Musikania, är också en av landets flitigast anlitade musiker och improvisatörer. Han turnerar jorden runt och har medverkat på närmare 200 skivinspelningar med allt från punkband som The Hives, rockband som Bob Hund, popgrupper som Amason, rappare som Petter, och jazzband som Goran Kajfes Subtropic Arkestra med mera. Han är också belönad med priser som Jazzkatter som årets jazzmusiker, Guldbagge för bästa filmmusik och en massa grammisnomineringar. Utöver sitt arbete som saxofonist driver han även skivbolaget Moserobie med över hundra utgivningar.

Fokus på improvisation

Det här är första gången Jonas själv håller i en inspirationskonsert för Musikanias elever. Fokus kommer att ligga på improvisation och Jonas kommer att berätta hur han själv kom i kontakt med och upptäckte improvisation och ge exempel på olika sätt och möjligheter att improvisera. Utan att avslöja för mycket så kan vi berätta att just improvisation är det som Jonas tycker är absolut roligast med att vara musiker.

Ta gärna med ditt instrument

Elever som vill får jättegärna ta med sig instrument (elpiano, trummor och förstärkare kommer att finnas på plats). Vi kan inte lova att alla får möjlighet att improvisera tillsammans med Jonas, men förhoppningen är att alla som vill vara med och spela ska få det. Självklart är det inget tvång att spela om man hellre tittar på och lyssnar.

Fundera gärna i förväg om ni har några frågor kring musik eller improvisation som ni vill ställa till Jonas.

Vinn en Höfner-gitarr!

Alla elever på plats har möjlighet att vinna en Höfner Travelguitar i samarbete med Hellstone Music.

Hjärtligt välkomna!

När? 26 november klockan 13.00

Var? Boo Folkets Hus, intill Orminge centrum

Mer om och med Jonas Kullhammar

 

 

 

Läs mer om Jonas Kullhammar på Wikipedia »

Bookmark the permalink.

Comments are closed.