Livestreamad inspirationskonsert med Ida Sand 16 maj

Ida Sand med band

Årets andra inspirationskonsert bjöd på Ida Sands svängiga soul- och gospeldoftande jazzhybrid. I pandemins neddragna livstempo och med ett uppdämt behov av att uttrycka sig musikaliskt har Ida Sand skapat albumet “Do you hear me now?”, där några av Sveriges mest anlitade musiker medverkar. Ta gärna del av konserten i efterhand på länken nedan.

När? 16 maj kl. 13.00
Var? Streamas live på Musikanias Facebooksida

Se konserten i efterhand på vår Facebooksida »

När pandemin slog till och alla liveframträdanden ställdes in fick många musiker finna sig i en ganska långsam, innehållslös tillvaro. Livstempot gick ner och det blev väldigt tyst i många musikskapares liv. En av dessa dagar hördes Ida Sand och pianisten Jesper Nordenström på telefon och talade om denna tomhet och frustration. Jespers studio hade lediga datum, Ida hade några låtar i byrålådan och på grund av rådande omständigheter kunde flera av Sveriges mest anlitade musiker avsätta tid med kort varsel. Så började det.

Ida Sand har gjort sig känd för sina personliga tolkningar av andras musik, inte minst den hyllade Neil Young-tributen ”Young at Heart”. Under en tid hade hon dock känt att nästa naturliga steg måste bli en skiva med egenkomponerad musik. Kanske var det också dags att producera skivan själv?

Inspelningen präglades av skaparlust, spelglädje och ett kreativt flow. Kanske för att behovet av att få uttrycka sig och göra det man kan allra bäst var så uppdämt hos alla? Till slut fanns det tio låtar inspelade och resultatet blev albumet ”Do you hear me now?”

Som titeln antyder handlar låtarna i hög grad om kommunikation och behovet av samtal som knyter an känslomässigt till de omkring oss. Är inte det en känsla de flesta kan känna igen sig i under denna tid av enslighet och isolering som vi befunnit oss i? Stilmässigt går det att känna igen Ida i den soul- och gospeldoftade jazzhybrid hon tidigare gjort, men i låtskrivarprocessen har Ida låtit sig inspireras av förebilder som Joni Mitchell, Carole King och Paul Simon.

Det nya albumet blir Ida Sands sjätte på den tyska skivlabeln ACT. Det råder ingen tvekan om att detta är hennes mest personliga album hittills och med tanke på att hon skrivit all musik och text, samt producerat albumet själv, kan man nog säga att Ida tagit ett nytt och större kliv som artist.

På konserten får vi höra:

Ida Sand – voc, piano, wurlizer
Jesper Nordenström – hammondorgel, keyboard, synth
Ola Gustafsson – elgitarr, akustisk gitarr
Dan Berglund – kontrabas, Höfner bas
Per Lindvall – trummor, percussion

Läs mer om Ida Sand på hennes egen webbplats »

Livesändning från Fasching – ställ frågor i chatten eller på mejl

Konserten streamades live på Musikanias Facebooksida från jazzklubb Fasching i stan. Kommentarer och frågor ställdes i chatten som är kopplad till livesändningen eller via e-post. Musikanias Jonas Kullhammar ställde sedan frågorna vidare till Ida Sand och bandet.

Även du som inte har konto på Facebook kan se konserten på Musikanias Facebooksida på länken nedan.

Till eventet på Musikanias Facebooksida »

Bookmark the permalink.

Comments are closed.