Livestreamad inspirationskonsert 25 april: Ale Möller – Xeno Manía

Bild på bandet Ale Möller – Xeno Manía. Foto: Olof Grind

Ale Möller – Xeno Manía. Foto: Olof Grind

Då vi inte kunnat hålla Musikanias inspirationskonserter som vanligt under pandemin, har vi nu fått möjlighet att streama live från Fasching istället. Först ut att spela, berätta och svara på frågor från Musikanias elever var ingen mindre än folk- och världsmusikern Ale Möller och hans Xeno Manía. Du kan fortfarande se konserten i efterhand.

När? 25 april klockan 13.00
Var? Streamades live på Musikanias Facebooksida

Se konserten i efterhand på vår Facebooksida »

Med mer än 1 000 låtar noterade hos Stim och med en mängd prestigefyllda samarbeten i bagaget är Ale Möller en centralgestalt på den skandinaviska folk- och världsmusikscenen. Utöver att vara en multiinstrumentalist av sällan skådat slag är “The Godfather of Nordic folk” också en berättare och en filosof som på scenen lyckas sammanföra musikalisk briljans med värme och humor. Genom åren har Ale Möller fått en stor och bred publik trots att han ofta rör sig långt utanför den kommersiella mittfåran.

För sina många banbrytande projekt har Ale Möller, som enda skandinav, tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen ”Folk Alliance Lifetime Achivement Award”, ett pris som han delar med bland andra Joni Mitchell, Bob Dylan, Harry Belafonte och Joan Baez. Han har även erhållit Sir George Martin-priset för sina insatser med att inspirera yngre musiker att upptäcka mångfalden i musiken.

Ale Möller firar 50 år som scenartist 2021! I samband med detta släpper Sveriges välkända doldis, ett storslaget musikverk som hyllar lusten till det främmande.

Vi får se och höra:
Ale Möller (div instrument)
Jonas Knutsson (saxar)
Anna Malmström (klarinetter)
Johan Graden (piano/keyboard)
Karin Hammar (trombon)
Erik Rydvall (nyckelharpa)
Felicia Westberg (bas)
Liliana Zavala (percussion)
Robin Cochrane (percussion)

Livesändning från Fasching – ställ frågor i chatten eller på mejl
Konserten streamades live på Musikanias Facebooksida från jazzklubb Fasching i stan. Kommentarer och frågor kunde ställas via chatten som var kopplad till livesändningen eller per e-post på jonas@musikania.se. Musikanias Jonas Kullhammar ställde frågorna vidare till Ale Möller och bandet under konserten.

Även du som inte har konto på Facebook kan gå in och se livesändningen på Musikanias Facebooksida på länken nedan.

Till eventet på Musikanias Facebooksida »

Bookmark the permalink.

Comments are closed.