Inspirationskonsert på Fasching med Torbjörn Zetterberg 8 mars

Välkommen på inspirationskonsert med basisten Torbjörn Zetterberg & Den stora frågan med några av Sveriges största jazzmusiker. Konserten hålls på Jazzklubb Fasching i stan den 8 mars klockan 15.

Nu är det dags för vårterminens första inspirationskonsert! Den 8 mars har vi blivit inbjudna till Fasching där vi får träffa bandet som heter Torbjörn Zetterberg & Den Stora Frågan.

Läs mer om våra inspirationskonserter »

Utlottning av elgitarr

Vi lottar ut en elgitarr från Hellstone Music för alla elever som är på plats. Missa inte chansen att vinna!

Om Torbjörn Zetterberg & Den stora frågan

Torbjörn Zetterberg är en av landets främsta basister, och har sedan ett antal år drivit den här gruppen som består av två saxofoner, trombon, trumpet, kontrabas och trummor. En spännande och ganska udda sättning!

Bandet är ute på turné med sin tredje, alldeles färska skiva som heter ”Are you happy?”. Den häftiga musiken är skriven av Torbjörn Zetterberg och består huvudsakligen av jazz och improviserad musik.

Här får ni en chans att möta Torbjörn och bandet och höra dem spela och berätta om sig själva och sin musik – och dessutom på Sveriges nationalscen för jazzmusik!

Bandets nya skiva, “Are you happy?” är rykande färsk och har fått lysande recensioner. DN gav skivan fyra plus och skrev bland annat att skivan ”…har integritet nog att styra fritt från alltför upptrampade stigar och i stället söka ett uttryck som förenar sväng och kropp med vad som faktiskt låter som genuin eftertanke och personlighet”

Bandet är:
Torbjörn Zetterberg – kontrabas
Susana Santos Silva – trumpet
Mats Äleklint – trombon
Jonas Kullhammar – saxofon
Per Texas Johansson – saxofon, klarinett
Jon Fält – trummor

Plats: Fasching, Kungsgatan 63
Tid: Söndag den 8 mars 2020 klockan 15.00–16.00
(OBS! Dörrarna öppnar först klockan 14.50)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.