Inspirationskonsert med Goran Kajfeš Subtropic Arkestra

subtropic-arkestra-400pxLive är grammisvinnande Subtropic Arkestra som ett rusande ånglok – ostoppbara. Goran Kajfeš har samlat gräddan av den svenska samtida musikscenen i ett jazzkollektiv som tokhyllats av publik och press de senaste åren. 25 mars kommer de och spelar för våra elever.

Efter succén med grammisnominerade albumen The Reason Why volym 1 och 2 och den nyss grammisbelönade volym 3 är förväntningarna höga på vad trumpetaren, bandledaren och kompositören Goran Kajfeš ska hitta på härnäst med sin kraftensemble.

Gruppen består av några av landets mest anlitade musiker inom både jazz, pop, soul och rocksammanhang och även långt utanför nämnda genres. Därför blir det en unik chans för Musikanias elever att dels få upptäcka ny musik, men också att få ställa frågor till sex fantastiska musiker. Uppskattningsvis har de tillsammans medverkat på över 1 000 skivinspelningar med allt från Sting, The Hives, Monica Zetterlund, Eric Gadd, Bo Kaspers Orkester, Weeping Willows och många fler.

 

Goran Kajfes Subtropic Arkestra överträffar sig själva, och det blir så bländade vackert och löjligt medryckande att såväl jazznovisen som finsmakaren i publiken måste jubla. (Nöjesguiden)

 

Goran Kajfes – trumpet
Jonas Kullhammar – tenorsaxofon, flöjt
Per ”Ruskträsk” Johansson – sopranino- och barytonsaxofon, flöjt
Reine Fiske – elgitarr
Johan Berthling – elbas
Johan Holmegard – trummor

När? Söndag 25 mars klockan 13.00–15.00
Var? Boo Folkets Hus, intill Orminge centrum

Elever som förband

Som vanligt är några av våra elevband förband. Den här gången får vi höra de band som har Jesper Lundquist som bandlärare.

Del av undervisningen – men släkt och vänner är välkomna

Musikanias inspirationskonserter är en del av undervisningen och räknas som ett lektionstillfälle. Men även släkt och vänner är välkomna att följa med. Folkans café håller öppet för den som är fikasugen.

Vinn en elgitarr!

Alla elever på plats har möjlighet att vinna en elgitarr i samarbete med Hellstone Music.

Läs mer om våra inspirationskonserter »

Mer om Subropic Arkestra

www.gorankajfes.com

Bookmark the permalink.

Comments are closed.