Inspirationskonsert med Ida Sand

ida-sand-400pxSångerskan Ida Sand har sjungit och spelat med de flesta större artister i Sverige. Nu kommer hon och sjunger, spelar och berättar för våra elever på terminens första inspirationskonsert den 18 februari. Med sig har hon en av Sveriges främsta basister, känd bland annat från Esbjörn Svensson trio och Tonbruket: Dan Berglund.

Ida Sand, född i Stockholm 1977, är en svensk sångerska och pianist som efter studier på Musikhögskolan sjungit och spelat med de flesta av de svenska största artisterna. Hon har turnerat med artister som till exempel Lisa Nilsson, Bo Sundström, Christian Walz, Orup, Jerry Williams, Eric Gadd och Uno Svenningsson. Innan solokarriären medverkade hon i flera TV-produktioner, så som På spåret, Idol, Kvällen är din, Polar Music Prize med mera.

2006 blev hon signad på det tyska skivbolaget ACT och har släppt fyra soloskivor: ”Meet me around midnight (2007), ”True Love” (2009), ”The Gospel Truth” (2011) och senast den hyllade Neil Young-tributen ”Young at heart” (2014) som bland annat vann publikens omröstning till ”Årets gyllene skiva” i tidningen Orkesterjournalen.

Hon har sedan debuten på ACT gjort omfattande soloturnéer i både Tyskland, Frankrike och Skandinavien och samarbetar regelbundet med grupper och artister som Jojje Wadenius + CLEO, Bohuslän Big Band och Nils Landgren.

När? Söndag 18 februari klockan 13.00–15.00
Var? Boo Folkets Hus, intill Orminge centrum

Elever som förband

Som vanligt är några av våra elevband förband. Den här gången får vi höra de band som har Jonathan Westling eller Daniel Forsberg som bandlärare.

Del av undervisningen – men släkt och vänner är välkomna

Musikanias inspirationskonserter är en del av undervisningen och räknas som ett lektionstillfälle. Men även släkt och vänner är välkomna att följa med. Folkans café håller öppet för den som är fikasugen.

Vinn en elgitarr!

Alla elever på plats har möjlighet att vinna en elgitarr i samarbete med Hellstone Music.

Läs mer om våra inspirationskonserter »

Mer om Ida Sand

Läs mer om Ida Sand på www.idasandmusic.com. Kolla även in klippen nedan.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.