Inspirationskonsert med Pernilla Andersson 19 februari

pernilla-andersson

Vi är stolta och glada över att få presentera den fantastiska Pernilla Andersson som första inspiratör för vårterminen. Pernilla Andersson kommer att spela, berätta om sitt musikliv och svara på frågor. Alla elever på plats har chans att vinna en elgitarr.

När? 19 februari klockan 13.00-15.00

Var? Boo Folkets Hus, Orminge centrum

Vad? Inspirationskonsert/clinic för både elever och deras familjer/vänner. Konserten ingår i Musikaniautbildningen.

Förband? Som vanligt öppnas konserten av våra fantastiska elever. Denna gång är det Jonathan Westling elevband som kommer och spelar för oss.

Utlottning av en elgitarr från Hellstone Music på Götgatan i stan.

Läs mer om våra inspirationskonserter »

Att sätta en etikett på Pernilla Andersson är inte lätt. Artist javisst, men även producent, musiker, skivbolagsägare och musikförlagsentreprenör. Och då har vi bara rört oss inom musikvärlden.

Hon har gett ut nio soloalbum sedan 1999. Låten Johnny Cash & Nina P är den av Pernilla Anderssons egna låtar som är mest spelad på Spotify. Två gånger har hon deltagit i Melodifestivalen: 2011 med låten Desperados och 2016 året med låten Mitt guld.

För albumet Ö (2010) blev Pernilla Andersson grammisnominerad både som Årets kompositör och Årets artist. Hon har även blivit Grammnisnominerad som Årets producent för Svante Thuressons album Nya kickar från 2002.

2011 tilldelades hon Ulla Billquist-stipendiet och 2013 fick hon ta emot Sir George Martin Music Award ur händerna på självaste Sir George Martin – mannen som producerade The Beatles.

Mer om och med Pernilla Andersson

Pernilla Anderssons webbplats »

Bookmark the permalink.

Comments are closed.