Musikania firar 10 år på Fasching!

musikaniacollage-youtubeSöndag 28 maj firar Musikania 10-årsjubileum på den legendariska jazzklubben Fasching på Kungsgatan i Stockholm. Det blir konserter med våra elever, förstärkta av våra lärare – som ju i många fall tillhör Sveriges musikerelit.

Musikania startades 2007 på initiativ av rektor Janne Kullhammar. Janne hade sedan 1995 sin egen trumskola hemma i Björknäs och vikarierade på Nacka musikskola. Han oroade sig för de ständigt växande köerna på trummor, elgitarr och övriga instrument inom rock, pop, soul med mera. Janne ville att ungdomarna skulle få spela det instrument de ville utan att tvingas köa i åratal först, eftersom han såg att risken då var stor att intresset hann slockna innan de fick en plats. Han ville också att ungdomarna skulle få spela i småband med rock, pop, soul och annan afroamerikansk musik.

En annan vision som var viktig för Janne och hans medgrundare, Jonas Kullhammar, Gunnar Wenneborg och Bosse Ståldal, var att alla lärare skulle vara professionella musiker som själva var ute och spelade. I dag kan Musikania stoltsera med en stor del av Sveriges musikerelit bland sin lärarkår.

Jubileumskonsert 28 maj

Den 28 maj firar vi vårt stora 10-årsjubileum på Sveriges nationaljazzscen Fasching. Alla våra elevband uppträder med gäster ur vår lärarkår. Missa för allt i världen inte denna jubileumskonsert!

Ladda ner programblad »

Läs mer och boka bord på Faschings webbplats: http://www.fasching.se/evenemang/musikania/

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.