Marie Bergman och Lasse Englund

Marie&Lasse-Corneliskonsert_800px

Inspirationskonserterna är en unik del i Musikanias undervisning, där våra elever får höra levande musik av högsta klass från olika genrer och kan ställa frågor till artisterna. På inspirationskonserten den 30 november gästades vi av Marie Bergman och Lasse Englund!

Marie Bergman är utan diskussion en av Sveriges största singer/songwriters. En legend med en unik röst som dessutom är en fantastisk gitarrist!

Hon har varit aktiv sedan 1960-talet och i hennes cv finns allt från melodifestivaler (tre gånger, där hon vunnit samtliga!) till att hon i år fick ta emot Cornelis-priset.

Med sig till Musikanias inspirationskonsert hade hon den suveräne gitarristen Lasse Englund som bland annat spelat med Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström, Monica Zetterlund, Ulf Lundell med flera.

Det var extra kul att få presentera Marie och Lasse igen eftersom de besökte Musikania redan under vår första termin för sju år sedan och då, liksom nu, bjöd på en fantastisk konsert/clinic. Dessutom bjöd de generöst upp två Musikaniaelever på scenen som fick spela och sjunga med inspiratörerna. Ett minnesvärt ögonblick.

Givetvis framträdde också grymma band bestående av Musikanias elever som förband. Bland annat fick vi se och lyssna till elevbandet Holgers holkar som vi också passade på att göra en liten intervju med.

Läs intervju med Holgers holkar »

Se bilder från konserten »

Datum: 30 november 2014
Tid: 13.00–15.00
Plats: Boo Folkets Hus

Läs mer om Marie Bergman på www.mariebergman.com

Läs mer om Lasse Englund på www.lasseshus.com

Lyssna på Marie Bergmans klassiker från 1976: Ingen kommer undan politiken

Tillbaka till Inspirationskonserter »

Comments are closed.