Inspirationskonsert med Sofie Norling

sofie-norling

Söndag den 20 november är det dags för nästa inspirationskonsert. Då blir det intimt och svängigt med ingen mindre än Sofie Norling Band. Sofie är vid sidan om artistkarriären även en av Musikanias uppskattade sånglärare.

När? 20 november klockan 13.00-15.00

Var? Boo Folkets Hus, Orminge centrum

Vad? Inspirationskonsert/clinic för både elever och deras familjer/vänner. Konserten ingår i Musikaniautbildningen.

Förband? Som vanligt öppnas konserten av våra fantastiska elever. Denna gång är det Jesper Lundqvists elevband som kommer och spelar för oss.

Läs mer om våra inspirationskonserter »

Sofie Norling är sångerska, kompositör och textförfattare från Söderhamn. Hon är omtyckt för sina innerliga röstimprovisationer, intensiva scennärvaro och förmåga att skapa en intim relation med publiken. Hon har turnerat i Europa, Kanada och USA med sina band som Nuaia, David’s Angels, Quiet Nights Orchestra och som soloartist i Japan.

I sitt nya soloprojekt, Sofie Norling Band, spelar Sofie med ljudkonstnären Henrik Hallberg, Carl Ottosson och Niklas Wennström som blandar jazz med soul-grooves på ett befriande och medryckande sätt.

Sofie Norling – Sång/Effekter
Henrik Hallberg – Gitarrer
Niklas Wennström – Elbas/Kontrabas
Carl Ottosson – Trummor

Sagt om Sofie

 

Sofie Norling är inte bara en kompositorisk flodvåg med inspiration och utlopp i allt från triphop och halvakustisk ambient till synthrock och regelrätt blues. Hon är nämligen en av de mest kameleontiska röstkonstnärer som beträtt dessa tiljor.
Ur Ystads Allehanda, Fredrik Fischer.

 

Sofie Norlings poetiska texter är besvärjelser som berättar om mellanmänskliga möten med maktbalans och stötestenar, en samvaro som är kantig och svårhanterlig. Hennes framställning är musikdramatisk med stark närvaro och laddad gestik.
SvD – Ingrid Strömdahl

 

En otroligt stark sångerska vars texter och sätt att sjunga dem verkligen går rakt in i själen. Igår kunde jag inte hålla det inom mig. Jag fick kämpa för att inte låta gråten skaka sönder filmningen jag satt igång på kameran. Sofie, du är magisk.
Linnea Henriksson på Spisa.org

 

Hon sjunger så vackert att jag får ont i hjärtat. Utan krusiduller, nästan enligt ett vis-ideal som får mig att tänka på Monika Z. Samtidigt otroligt kontrollerat med ett fräscht sound som skulle göra vilken soulsångare som helst avundsjuk.
Anna Berglund/OJ

Mer om och med Sofie Norling

 

”There is no love” live med Nuaia

”Circles” live med Sofie Norling Band

”Rid of You” Live-video med David’s Angels

”Don’t know where to turn” Live med Nuaia

Sofie Norling Band Live at Glenn Miller Café

Webbplats: www.sofienorling.com

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.