Inspirationskonsert med Jojje Wadenius 3 februari

jojje-wadenius-800x800pxJojje Wadenius, kanske Sveriges mest kända musiker i utlandet, har spelat med Blood, Sweat & Tears, Steely Dan, Simon & Garfunkel och Aretha Franklin, för att bara nämna några få. Hans barnskiva Goda’, goda’ och ledmotivet från Kalles klätterträd ger 1970-talister en rejäl nostalgitripp. Jojje spelade för Musikanias elever och deras familjer på vårterminens första inspirationskonsert.

 Tid: 3 februari 2019 kl. 13.00–15.00
Plats: Boo folkets hus, intill Orminge centrum
Utlottning: Vi lottar ut en elgitarr från Hellstone Music

Se bilder från konserten »

Att göra en heltäckande beskrivning av George ”Jojje” Wadenius yrkesliv inom musikbranschen skulle snarast bli en uppsats, med tanke på de otaliga sammanhang han förekommit i under åren. Innan han för nästan 50 år sedan rekryterades till den amerikanska supergruppen Blood, Sweat & Tears hade han gjort sig ett namn som medlem i den svenska gruppen Made in Sweden och för flera insatser på skivor med Cornelis Vreeswijk, Pugh Rogefeldt, Berndt Staf, Björn J:son Lind med flera. För många är han kanske mest bekant för att ha sjungit och skrivit musiken till barnvisor under 1970-talet, framför allt Goda’ goda’, hans första barnskiva med texter av Barbro Lindgren (1969).

Jojje Wadenius bodde i över tjugo år i USA, där han under drygt tre år spelade med Blood, Sweat and Tears (1972-75), senare med husbandet i Saturday Night Live (1979-85), samt turnerade med Roberta Flack (1980), Luther Vandross (1981), Simon and Garfunkel (1982) och Steely Dan (1994). Han var under 1980-talet en av de 4–5 mest anlitade gitarristerna i New York vid skivinspelningar och på reklamsnuttar. Bland annat spelade han in med Grace Slick, Diana Ross, Aretha Franklin, Luther Vandross, Dionne Warwick, Donald Fagen, Michael Franks och Joe Thomas.

Sedan han kom tillbaka till Skandinavien i mitten av 1990-talet har han spelat i egna band, spelat in egna skivor, producerat andra artisters album, arbetat som solist med olika storband och undervisat. Samarbeten har förekommit med Pugh Rogefeldt och Janne ”Loffe” Carlsson, Helen Sjöholm, Per Myrberg, poeten Lotta Olsson med många flera. Han har spelat med sin jazz-/funkkvartett och tog också upp bandet Cleo som spelat in två skivor och turnerat runt om i världen.

Till Musikanias inspirationskonsert kommer:

Jojje Wadenius – gitarr och sång
Jonas Kullhammar – saxofoner
Mattias Svensson – bas
Jocke Ekberg – trummor

Elevband

Som vanligt får vi även se Musikanias spela i band-elever uppträda. Denna gång är det läraren Jonathan Westlings elevband The Phat Catz som spelar.

Del av undervisningen – men släkt och vänner är välkomna

Musikanias inspirationskonserter är en del av undervisningen och räknas som ett lektionstillfälle. Men även släkt och vänner är välkomna att följa med. Folkans café håller öppet för den som är fikasugen.

Utlottning av elgitarr

Vi lottar ut en elgitarr i samarbete med Hellstone Music till någon av alla närvarande Musikaniaelever på konserten.

Läs mer om våra inspirationskonserter »

Mer om Jojje Wadenius

Här är fyra filmer som visar upp Jojje Wadenius i olika sammanhang.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.