Inspirationskonsert med Edda Magnason 17 november

Edda Magnason

Nu närmar sig terminens inspirationskonsert, och vi är väldigt glada över att kunna presentera den fantastiska artisten, låtskrivaren, producenten och skådespelerskan Edda Magnason. Alla Musikaniaelever kan också delta i utlottning av en elgitarr!

Se bilder från konserten »

Datum: 17 november 2019
Plats: Boo Folkets Hus, Orminge
Tid: 13.00–15.00

Hon är kanske mest känd som Guldbaggebelönad huvudrollsinnehavare i filmen om Monica Zetterlund, men till Musikania kommer hon för att spela sin egen musik – som är helt fantastisk! Edda Magnason själv sjunger och spelar piano och med sig har hon också trummisen Niclas Lindström.

Som vanligt blir det också förband med Musikanias elevband. Denna gång är det de band som har Jesper Lundqvist som lärare som kommer att framträda.

Släkt och vänner välkomna – utlottning av gitarr

Ta gärna med familj och bekanta till inspirationskonserten. Boo Folkets Hus har sitt café öppet. Alla Musikaniaelever som är på plats har möjlighet att vinna en elgitarr från Hellstone Music på Götgatan i stan.

Läs mer om våra inspirationskonserter »

Mer om Edda Magnason

Artisten, låtskrivaren, producenten och skådespelaren Edda Magnason rör sig på ett närmast Frank Zappa-likt sätt obehindrat mellan jazz, pop och soul. 2010 debuterade Edda som soloartist och har sedan dess släppt tre fullängdsalbum. I våras släppte Edda Magnason EP:n ”Tune Of A Crooner EP1” och följde den 4 oktober upp med singeln ”Followers”. Senare i höst kommer ett nytt album.

– Jag har kallat den här skivan för min musikalskiva ända från början, vet inte riktigt vad jag menar med det, men tanken gör mig glad, säger Edda Magnason i ett uttalande på sin webbplats.

De senaste åren har Edda Magnason bland annat varit solist på både Göteborgsoperan och Malmö Opera och tilldelats en rad priser, för att nämna några: Expressens musikpris Spelmannen, Lena Nyman-priset och en Guldbagge för Bästa Kvinnliga Huvudroll i succéfilmen ”Monica Z”. Edda har också de senaste åren varit med i Mikael Wiehes hyllade föreställning ”…har du sett världen” som har spelats på Malmö Live samt på Folkoperan i Stockholm.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=MpmXTtOTgnk
Bookmark the permalink.

Comments are closed.