Coronaviruset – så hanterar vi risken för smittspridning

Musikania bevakar och följer de råd som ansvariga myndigheter och Nacka kommun ger. Vi har också valt att införa en del egna riktlinjer och åtgärder för att minska risken för smittspridning i vår verksamhet. Här uppdaterar vi löpande med ny information och nya riktlinjer.

Det här gäller just nu

Eleverna är välkomna till musikundervisningen i våra lokaler som vanligt, om inte läraren informerat om annat. Några av våra lärare undervisar digitalt på distans, till exempel för att de tillhör en riskgrupp. Läs mer om hur distansundervisningen fungerar längre ner.

Vi uppdaterar informationen här om kommunen kommer med nya riktlinjer.

Våra regler tills vidare:
  • För både lärare och elever gäller: Vid minsta symtom på infektion ska man stanna hemma och inte komma till lektionerna.
  • Våra lärare kommer att avbryta lektionen om tecken på sjukdom finns hos lärare eller elev.
  • Eleverna ska tvätta händerna och använda handsprit innan de går in på lektionen. Lärarna kommer att påminna dem. Lärarna har fått egen handsprit som reserv om det saknas på toaletterna.
  • Lärarna har fått förhållningsregler om att hålla extra avstånd till eleverna och undvika att ta i hand.
  • Varje elev måste själv ta med egen gitarr, egen bas och egna trumstockar. Om ni saknar fodral finns bra sådana att köpa för att kunna bära gitarren/basen på ryggen. Våra trumlärare har ett lager med Musikania-trumstockar att sälja för 60 kronor paret.
  • Sång- och bandlektioner kommer att hållas utan mikrofoner om inte eleven själv tar med en mikrofon.
  • De skolor vi undervisar på kan ha egna regler om att föräldrar inte får vistas i skolorna. Vi på Musikania ser också gärna att eleverna kommer själva för att minimera smittrisken. Prata med er Musikanialärare om något barn behöver mötas vid ytterdörren eller har behov av vuxen medföljande.

Vi hoppas på er förståelse för våra åtgärder och att ni hjälper och stöttar oss i detta. Framför allt vill vi att ni håller koll på era barns hälsotillstånd och tar det säkra före det osäkra om det är svårt att bedöma.

Hur fungerar distansundervisningen?

Varje lärare lägger upp formerna för distansundervisning själv. Det kan ske via Facetime, Skype, Zoom, Google Meet eller annan tjänst. Läraren stämmer av och informerar eleverna/målsmännen om hur upplägget blir, om detta blir aktuellt. Lektionerna sker sedan på ordinarie undervisningstid, men istället för att ses i ett fysiskt klassrum ses ni över nätet. Tänk på att tid för uppkoppling räknas in i lektionstiden, så testa gärna utrustningen på förhand så att ni vet att allt fungerar.

Om ni har frågor och synpunkter går det bra att kontakta vår rektor Janne Kullhammar på janne@musikania.se.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.