Stockholm Vodou Orchestra


“Burning” med Stockholm Vodou Orchestra.

Inspirationskonserterna är en unik del i Musikanias undervisning, där våra elever får höra levande musik av högsta klass från olika genrer och kan ställa frågor till artisterna. Vid inspirationskonserten den 19 april 2015 gästas vi av Stockholm Vodou Orchestra.

Stockholm Vodou Orchestra gav 2014 ut debutalbumet “Burning” med mycket medial uppmärksamhet. Orkestern spelar en svängig, ösig och genomkomponerad blandning av jazz, moderna beats, traditionell musik från Ghana, worldmusic och konstmusik. “Brinnande sväng när traditionerna korsas” skrev en recensent.

“Brinnande sväng när traditionerna korsas”

Slagverkerskan och kompositören Kristina Aspeqvist har skrivit och arrangerat all musik. Hon startade orkestern år 2000 och sedan dess har SVO spelat på klubbar, festivaler, i dansföreställningar och på turnéer – bland annat i Ghana.

Kristina har belönats med flera stipendier – till exempel från Konstnärsnämnden och SKAP – för musiken hon skrivit för SVO. Bandet består av 13 prominenta jazzmusiker och några folkmusiker (samt ibland gästande dansare eller trumslagare från Ghana). Bland blåsarna märks Klas Toresson, David Bryntesson, Klas Jervfors med flera. Isak Andersson spelar trummor och Olof Misgeld fiol.

Kristina har genom åren lett och skrivit för allt från mindre folkmusikensembler till storband, senast för KMH Jazz Orchestra i samarbete med folkmusikerslagverkare och gästartisten Doe Kushiator (som är så kallad Ewe Masterdrummer) hösten 2014.

Kristina har två examina från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, musikerexamen respektive examen i komposition. Hon har bott, studerat och spelat många år i Västafrika och är även “hedersinitierad vodouprästinna” och föreläser/undervisar om musikens plats i traditionell afrikansk religion.

Tid: Söndag 19 april klockan 13.00–15.00
Plats: Boo Folkets Hus intill Orminge centrum

Förband med Musikanias elever

Som förband till Stockholm Vodou Orchestra framträdde några av Musikanias duktiga elevband.

Unik möjlighet till musikaliska möten

Under inspirationskonserterna, som sker tre gånger per termin, får eleverna uppleva högklassig musik av musiker med stor musikalitet och stort hjärta i sin musik. De får också möjlighet att ställa frågor till musikerna/artisterna och höra dem berätta om sin musikaliska bakgrund.

Vi vill att våra elever ska få träffa musiker som, precis som eleverna själva, en gång började i unga år i en musikskola eller kanske på egen hand. Det finns alltid något unikt i varje musikers berättelse, det som gjorde att hen blev musiker/artist.

Inspirationskonserterna är liksom de årliga 24 undervisningstillfällena lektioner som ingår i terminsavgiften, så vi vill se så många elever som möjligt under dessa söndagar!

Inspirationskonserterna äger rum på Boo Folkets Hus klockan 13.00–15.00.

Hela familjen är välkommen – chans att vinna ett trumset!

Föräldrar och familjemedlemmar är hjärtligt välkomna att följa med; fri entré och ingen biljett, det är bara att komma. Vid konserten den 19 april lottades ett trumset (!) ut. Trummorna skänktes till Musikania av Jonas Fajersson, pappa till Musikaniaeleverna Erik och Johan. Den lycklige vinnaren av trummorna blev gitarreleven Harry Fex.

Mer om Stockholm Vodou Orchestra

Ett tv-team från Kulturmagasinet följde SVO och Kristina Aspeqvist under en hel dag. Se inslaget här:
http://youtu.be/kr8OQGqR90w

Filmer från en konsert på Stallet i Stockholm:
http://www.youtube.com/watch?v=SsQkl7RtMUU
http://www.youtube.com/watch?v=aH8T9NCdy4Y

Recension i Tidningen Kulturen:
http://tidningenkulturen.se/artiklar/musik/musikkritik/17335-musik-stockholm-vodou-orchestra-burning

“Burning” på Spotify:
http://open.spotify.com/album/0cw07vvUHcy281Avvch29n

Facebook:
Till Stockholm Vodou Orchestra på Facebook »

Mer information om inspirationskonserterna kommer inför varje konsert. Håll också koll på vår Facebooksida.

Comments are closed.