Inspirationskonsert med Sisters of Invention

Sisters of Invention

Yes! Nu är det äntligen dags för inspirationskonsert igen. Den 18 oktober är vi malliga och stolta över att få presentera två ultrabegåvade unga systrar som tillsammans bildar gruppen Sisters of Invention. Våra två sommarjobbande band Constant Motion och Club Cameron är förband.

När? 18 oktober klockan 13.00-15.00
Var? Boo Folkets Hus
Hur? Både elever och deras familjer är varmt välkomna till konserten som ingår i Musikaniautbildningen.
Läs mer om våra inspirationskonserter »

Systrarna Malin och Karolina Almgren har spelat in sin egen musik under namnet Sisters of Invention sedan de var i 10-årsåldern. För tre år sedan mottog de var sitt Stim-stipendium. Våren 2013, när de var 20 respektive 21 år gamla, komponerade och arrangerade de på uppdrag av Norrbottensmusiken för ungdomsstorbandet AYJO. Som solister i bandet spelade de sin musik på Fife Jazz Festival i Skottland och vann även Swedish Youth Jazz Celebration i Stockholm. I april 2013 kom deras hyllade debutalbum Om & Om igen.

Det är så totalmusikaliskt och välspelat och proffsigt och spännande och fräscht att man tappar hakan. (Tidningen Lira, om debutskivan)

I Juni 2015 släppte de sin andra skiva Navigating, inspelad och mixad av Åke Linton i Svenska Grammofonstudion och mastrad av Henrik Alsér. Gästar på två spår gör tenorsaxofonisten Jonas Kullhammar. Skivan gör skäl för sitt namn. Malin och Karolina navigerar runt i ett brett musiklandskap, blandar genrer, intryck och influenser men bibehåller samtidigt en stark egen identitet och klangvärld. Likt en glittrande bäck som friskt porlar genom en mörk urskog, rör sig deras musik lätt och lekfullt fram samtidigt som ett djupt allvar ständigt finns närvarande. Vardag blandas med fantasi både i musik och text. Akustiska klanger blandas med syntetiska ljud. Musik full av skiftningar som fortsätter att överraska.

Syskonparet är, förutom med skivsläppet, även aktuella med ett beställningsverk från storbandet Bohuslän Big Band som kommer att framföras på en Sverigeturné nu i höst. I sommar hördes de spela med bland andra Nils Landgren och Rigmor Gustafsson på Ystad Jazzfestival och Rheingau musikfestival i Tyskland.

Comments are closed.