Inspirationskonsert med Mats & Morgan

 

Matsmorgan738pxMorgan Ågren och Mats Öberg är duon som redan som tonåringar turnerade med Frank Zappa och i dag räknas till vår absoluta musikerelit med fans över hela världen. Nu kommer Mats & Morgan och spelar för oss på Musikania. Alla Musikaniaelever som kommer har möjlighet att vinna en elgitarr!

När? 22 november klockan 13.00-15.00
Var? Boo Folkets Hus
Vad? Inspirationskonsert/clinic för både elever och deras familjer. Konserten ingår i Musikaniautbildningen.
Förband? Som vanligt blir det Musikaniaelever som förband. Denna gång är det Johannes Kvarnbrinks elevband som spelar.
Chans att vinna en elgitarr! Bland alla Musikaniaelever som kommer till konserten lottar vi ut en Höffner Travel Guitar från Hellstone.

Läs mer om våra inspirationskonserter »

Morgan Ågren och Mats Öberg har varit en omtalad duo sedan barnsben. De var fortfarande tonåringar när de i slutet av 80-talet fick självaste Frank Zappa på fall och turnerade med honom i USA under en period precis före hans bortgång. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. I dag räknas de båda utan tvekan till vår absoluta musikerelit och gruppen har en trogen publik över hela världen.

Med stor virtuositet och enorm musikalitet som grund utgör Mats/Morgan Band en samspelt supergrupp på den progressiva jazzrockscenen.

Morgan Ågren – trummor
Mats Öberg – keyboards

Sagt om Mats och Morgan

“They played unbelievably, just unbelievably.”
Frank Zappa

“I am stunned, these guys have an extraordinary amount of talent.”
Steve Vai

“Morgan is quite simply one of the most interesting and exciting drummers I’ve ever heard. Rhythmically advanced and musical too. A rare combination of modern and classic.”
Gavin Harrison (King Crimson/Porcupine Tree)

“Remarkable technical expertise and playing skills.”
Bill Bruford

Comments are closed.