Christopher Lennerbrant

Christopher Lennerbrant är en av Musikanias  sånglärare. Han undervisar på Stavsborgsskolan i Älta. Läs om vilka som har betytt mest för hans eget musicerande och vad han tycker är viktigast när han undervisar sina elever.

Vilket är ditt största musikaliska ögonblick?

Det måste nog vara att få uppleva Beyoncé live i Globen när hon var i Sverige med sin Mrs Carter World Tour. Inte mycket kan mäta sig med trycket och energin i den showen som pågick i närmare tre timmar. Inte långt ifrån kommer också att få se Lady Gagas Artpop Ball i samma arena. Det lämnade mig speechless.

Vilka har inspirerat dig mest i ditt eget musicerande?

Jag har fått inspiration på väldigt olika nivåer men min bror har nog bidragit till att den allra första lågan tändes när jag var liten. Annars har artister som Erik Gadd, Michael Jackson, Lady Gaga, Beyonce, John Mayer och Robbie Williams alla bidragit på sina sätt med sin konst.

Vad tycker du är viktigast när du undervisar dina elever?

Att ta vara på elevens egna lust för att sjunga. Med lust och ambition så kommer man hur långt som helst och jag tror det är viktigt att ta vara på det, att hålla lågan levande. Om lektionerna mest börjar kännas som läxförhör så vet jag att jag är fel ute. Det måste finnas utrymme för att bara göra och testa gränserna.

Vad är roligast med att undervisa barn och ungdomar i musik?

Det är nog när man får se en elev ta ett kliv och bli säkrare och säkrare på sitt musicerande. Exempelvis när eleven till slut vågar sjunga eller spela på den där konserten för en hel publik. Det är fint!

När du inte undervisar på Musikania, vad gör du då?

För tillfället studerar jag sångarutbildningen på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm där jag gör en del konserter. Utöver det går tiden åt till att skriva musik, dansa, planera projekt och umgås med flickvän och vänner. Jag försöker också slappa och äta god mat så mycket jag hinner!

Länk till Christopher Lennerbrants Facebooksida:
www.facebook.com/christopherlennerbrant

Här kan du lyssna på Christopher Lennerbrant:
https://soundcloud.com/christopher-lennerbrant

Comments are closed